"От утре валежите ще бъдат история. Днес следобед ще превалява главно в централните и източните райони. В София единствено вятърът ще създава проблеми на гражданите - до 35-40 км/ч. Но той бързо ще подгони облаците на изток", съобщи нашият синоптик Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

От утре ни очаква постепенно повишение на температурите, като на места те ще достигат 28-29 градуса, стана ясно от думите му.

"Времето е много динамично, затоплянето е рязко. В понеделник ще бъдем свидетели на температури над 30 градуса в североизточните райони. От вторник започват валежи и температурите ще се понижат с 5-6 градуса, с максимални до 22-23 градуса. Ще превалява дъжд. Няма опасност от поройни валежи", каза още Янков.

Информация за любителите на белите спортове - ще има сняг в планините и в началото на април. Всички скиори ще могат да се радват на добри условия за ски, отбеляза синоптикът.

Според прогнозата му в началото на април времето ще бъде по-динамично и сравнително топло. Валежите ще бъдат главно на 2-3 април и около 6-8 април. Следва чувствително затопляне и сухо време до средата на месеца. Април ще бъде по-сух от нормалното и с чувствително затопляне. Няма условия за слани.