"Вазовски Машиностроителни заводи“ (ВМЗ) се включи в подпомагането на бедстващите карловски села. Всички действия се координират с Министерството на икономиката и индустрията, съобщиха от пресцентъра.

Още на 2 септември ВМЗ осигури храна за бедстващи хора в карловските села Богдан, Каравелово и Слатина.

От вчера се осигурява храна за доброволческите отряди, които подпомагат с разчистването на пострадалите населени места, като ежедневно се раздават по над 300 пакета хранителни продукти. Тази инициатива ще продължи и в следващите дни.

ВМЗ подпомага и оборудването на доброволците като закупува или предоставя налични кофи, колички, лопати и ботуши. През последните дни се включва и техника от завода, която подпомага разчистването - самосвал и багер.

По електропровода на ВМЗ се подава електричество към с. Богдан.

В момента се проверява дали работници и служители на ВМЗ,живеещи в най-тежко пострадалите райони, имат нужда от подслон. При необходимост ще се организира настаняване в подходящи за живеене помещения. 

В петък заместник-министър Щонова бе на място във "Вазовски машиностроителни заводи“ (ВМЗ), за да се запознае със ситуацията в предприятието, което също бе пострадало от наводненията.

Изпълнителният директор на завода Иван Стоенчев е в комуникация с кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на трите населени места - Богдан, Каравелово и Слатина.