Продължава тактическото учение на дивизиона за морски специални операции "Stealt Triden 22", информират от пресцентъра на  Военноморските сили.

След инфилтриране в зоната на операцията, тимовете от състава на морската тактическа група за специални операции проведоха специално разузнаване и започнаха планиране на директни акции срещу терористично депо и кораб, превозващ оръжие и боеприпаси за снабдяване и поддръжка на противостоящите сили, се казва в прессъобщението.

След утвърждаване на концепцията, в рамките на директните акции, един от тимовете за морски специални операции ще отработи действия по проверка и задържане на кораб-нарушител. За целта личният състав ще бъде извършен десант на борда на кораба с вертолет, по способите "Рапел“ и "Бързо въже“ и с бързоходни моторни лодки. След овладяване на кораба, задържаните лица ще бъдат ексфилтрирани.

Паралелно с това, във взаимодействие с тактически тим от "Специализираното тактическо звено за бързи действия“ към ОД на МВР – Варна, ще бъде неутрализирана "терористична клетка“. Планирано е да бъде изпълнена и медицинска евакуация с вертолет на ранен военнослужещ от зоната на операцията, уточняват от ВМС.