Общинските съветници Карлос Контрера и Михаил Петров регистрираха ПП "ВМРО – Българско национално движение“ за самостоятелно участие на изборите за кметове и общински съветници в София. Контрера е кандидатът на ВМРО за кмет на столицата. Предстои да бъдат оповестени и кандидатите за кметове на райони и кметства, както и листата с кандидати за общински съветници.

"Основните приоритети, за които ще говорим в кампанията, и идеи, които ще защитаваме, са подобряване на сигурността и обществения ред. Теми, по които има какво много да се направи в София. Разбира се, ще говорим и за инвестиции в образованието, образователната инфраструктура", сподели Контрера след регистрацията, във видео, пубикувано на страницата му във Facebook.

"Предлагаме да се прекрати модела на разделянето на столичните училища на две - на фаворизирани и всички останали, за да може в следващите 4 години с премерени инвестиции в кварталите да възстановим баланса между отделните учебни заведения“, добави той. 

По думите на Контрера, здравеопазването също е един от основните им  приоритети. 

"Смятаме, че общинското здравеопазване може да бъде много по-добре финансирано и структурирано, като се обърне внимание и на територии, основно южните и северните квартали, които имат определени дефицити откъм обслужване на гражданите със здравни грижи", каза Карлос Контрера.

Транспортът също е сред акцентите на ВМРО в столицата.

"Имаме подробно разработена програма за инвестиции както в електротранспорта, свързан с трамвайния, тролейбусния, електробусния транспорт, така и в автотранспорта, с идеята не просто да заличим ефектите от трите кризи, които преживяхме като община и държава от 2010 г. досега, но и да развием транспортната система на София, така че градският транспорт да стане по-атрактивен за столичани - да увеличим пътниците, подобрявайки качеството на услугата", допълни Контрера.

Контрера пожела в предстоящата кампания да надделее разговора за София, а не отделното оплюване между кандидатите.