На 13 август (събота) 2022 г. от 11.30 ч. ВМРО организира протест пред централния офис на "Лукойл-Нефтохим“ в София на бул. "Тодор Александров“ №42. Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

От месеци слушаме колко вреден за България е евтиният руски газ. Даже станахме свидетели на протести в защита на създадената абсурдна ситуация от кабинета на Кирил Петков и "Продължаваме промяната“ – същият руски газ, който не искаме, да ни се продава в момента на по-високи цени чрез посредник. Никой обаче от бившите управляващи не намери смелост да се изправи срещу една явна и нагла кражба, която "Лукойл“ извършва ежедневно от всяко българско домакинство. Цената на бензина и нафтата са реално с 1 лев по-ниски от настоящите продажни цени по бензиностанциите. "Лукойл“ обаче използва швейцарски посредник за доставката на руския нефт, който взима по 30 долара на барел комисионна. Ето това са парите, които оскъпяват с 1 лев на литър горивата у нас.

Ние питаме защо ПП, които бяха уж "ястреби“ срещу Русия позволиха Русия да печели от българските граждани по 2 милиарда евро повече, отколкото би следвало, ако бяха накарали ръководството на "Лукойл“ да премахне посредника и да продава горивата на пазарен принцип?

"Лукойл“ ни ограбват, а "Промяната“ ни залъгва с 25 стотинки на литър от нашите пари, от нашия бюджет. Петков и Василев не застанаха пред ръководството на "Лукойл“ и не казаха – махнете посредника. Махнете тези 2 милиарда, които ни начислявате – това левче на всеки литър. Спрете кражбата от българите!

Ето защо ще го направим ние утре пред централния офис в София на бул. "Тодор Александров“ № 42. Ще ги попитаме до кога ще ни крадат, при положение че България извоюва двугодишно отлагане на европейския мораториум за внос на руски нефт, за да могат техните рафинерии да работят с него. Защо "Лукойл“ дори при това положение не продава бензина и нафтата на пазарни цени, а ни товари с надценка от посредник?

Ние настояваме категорично или "Лукойл“ да започнат да продават на по-ниски цени на българския пазар, или българското правителство да оттегли искането си за дерогация на вноса на руски нефт. Още повече, че "Лукойл“ използва и много други нефтени находища извън Русия – като например това в Ирак и може да замени руския нефт с иракски.

Призоваваме всички български граждани да се вдигнем заедно и да отстояваме правото си на нормален живот. Нека не допускаме повече да ни лъжат и да ни крадат представители на чужди държави. България е наша – не на Русия или Америка.

България над всичко!