Евентуалното обявяване на съпредседател на ВМРО за "персона нон грата" от антибългарската и антиевропейска власт в Скопие заради защитата на правата и законните интереси на българите в Северна Македония е скандално, недопустимо и неприемливо. Това е поредният цинизъм от страна на западната ни съседка, който само доказва, че приказките за добросъседски отношения са пълни лъжи, съобщиха в своя позиция до медиите от ВМРО

Ние от ВМРО отново напомняме историческата истина. А именно, че Македония е била и ще бъде българска. Държавата Северна Македония е друго нещо. И това е пределно ясно за всички. Всякакви опити за други внушения от страна на властите в Северна Македония са манипулации, чиято цел е да замажат очите за истинските проблеми. Всичко това се случва, защото цялата политическа върхушка в Северна Македония е антибългарска. По тази причина насъскването на истерията срещу страната ни подтиква години наред ненавист и омраза към всичко българско. По същата тази причина и днес скопските политичари си измислят забрани и ограничения, основани на лъжи", заявиха от партията и допълниха, че със забрани за влизане в страната няма да заличите истината!

"Ние от ВМРО се обръщаме към българските власти. Върнете ветото! Антибългарската, антиевропейска власт в  Северна Македония е тази, която трябва да бъде обявена за "персона нон грата" в Европейския съюз. Страната ни няма право да неглижира повече антибългарския болшевизъм на Скопие!", посочиха още в позицията.