През нощта ще преобладава ясно време. На места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в София около 3°. Това каза за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ Виктория Клещанова.

Утре в сутрешните часове на места в равнините и низините ще има мъгла или ниска облачност. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. Вечерта в отделни западни райони ще има слаби валежи от дъжд, които ще продължат и през нощта срещу четвъртък. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София около 12°.

По Черноморието облачността ще е променлива, в сутрешните часове на места видимостта ще е намалена, но бързо ще се подобри. Ще духа слаб, след обяд до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 15°-17°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, над около 2200 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен вятър със западна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 4°.

Атмосферното налягане още ще се понижи и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.

В четвъртък ще бъде предимно облачно с валежи, на повече места и с по-значителни количества в Южна България и планините. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, временно силен, по-късно през деня в източните райони ще стане от североизток. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 12° и 17°. През нощта срещу петък вятърът ще отслабне, а в петък отново ще стане с южна компонента. Облачността временно ще се разкъса, слаби валежи от дъжд ще има само на отделни места, главно в западните и планинските райони. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните ще останат почти без промяна. В събота облачността отново ще се вплътни и ще завали, отначало в северозападните райони, а до вечерта и на места в Източна България.