В проектопрограмата за работата на Народното събрание за седмицата няма включени точки за гласуването на проектоправителството. Това видя "Фокус" след справка на сайта на Народното събрание. 

За избирането на редовно правителство се минава през три гласувания - избор на министър-председател, избор на структура на Министерския съвет, избор на състав на Министерския съвет. 

Държавният глава вече разписа указа за съставянето на кабинет по-рано днес. Това се случи скоро, след като Мария Габриел върна папката с първия мандат изпълнена. 

Няколко часа по-късно обаче лидерите на ПП-ДБ заявиха, че съставът на правителството не е бил одобряван от тях. Част от предложените за министри дори заявиха, че те не са давали съгласието си за участие в него. Христо Иванов пък определи случващото се като "подмяна на българската политическа и конституционна система", а от изказваният на лидерити стана още ясно, че той няма да получи подкрепата на групата им. 

Така въпросът за бъдещето на управлението остава отворен. Утре лидерите на партиите се събират на председателски съвет, където може да бъде взето решение гласуванията за кабинета все пак да бъдат включени в програмата за седмицата на парламента.