През нощта ще е предимно ясно с временни увеличения на облачността. До сутринта на места в низините, котловините и по поречията ще се образува ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо с минимални температури между минус 1° и 4°, в София около 1°. Това каза за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ Георги Цеков.

Утре ще преобладава слънчево време, преди обяд в низините и по поречията с ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е съвсем слаб от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°, малко по-ниски в районите с трайна мъгла, в София около 11°. Навръх Нова година ще е предимно ясно и почти тихо с температури между 2° и 7°, в София около 3°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд по-значителна ниска облачност ще има по южното крайбрежие. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максимални температури 10-13°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите няма да се променят съществено и максималната на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра около 3°.

Времето на  01.01.2023, 02.01.2023 и 03.01.2023               

В началото на новата година времето ще се задържи сравнително топло за периода, с минимални температури предимно между 0° и 5° и максимални - между 11° и 16°. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от западната четвърт. В низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, в повечето места след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва до предимно слънчево. Трайна мъгла ще се задържа на места в Дунавската равнина и в Югоизточна България там дневните температури ще остават по-ниски, 6°-9°. В планинските райони ще бъде слънчево. Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Вдимостта в равнините ще се подобри, но от запад облачността ще се увеличава и вплътнява, все още без валежи.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши.