В три търговски обекта в гр. Търговище и в гр. Омуртаг е установено предлагане за продажба на общо над 60 артикула с логото на защитени търговски марки, без съгласието на притежателя на изключителното право, информира ОДМВР- Търговище

Това е констатирано в хода на проведена на 3.11.2022 г. от служители на ОДМВР-Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията и нарушенията, защитени от Закона за авторското право и сродните му права. При извършена проверка в магазин в гр. Търговище е установено, че в него са изложени за продажба дрехи с логото на 7 известни търговски марки, без съгласието на притежателя на изключителното право за това.

На 3.11.2022 г. при извършена полицейска проверка в магазин в гр. Омуртаг е установено, че в него са изложени за продажба чанти с логото на 3 защитени търговски марки без съгласието на притежателя на изключителното право на търговската марка. Артикулите са иззети по надлежния ред.

По случаите са образувани три досъдебни производства по чл. 172б от Наказателния кодекс. В хода на превантивната акция полицейските служители са проверили 8 обекта и 17 граждани. Съставени са 3 предупредителни протокола по Закона за МВР.