Днес Изправи се България заедно с председателя си Мая Манолова ще се включи в дискусията "Бюджет на малцинството?“, организирана от платформата "Политизирай това“ с водещи Николай Драганов и Мирена Филипова.

Събитието е поредна дискусия, събираща социално ангажирани хора от различни сфери в търсене на по-справедливи, социални решения за бъдещето на България.

Докато в кухнята на властта кипят луди скандали и трусове с неясен краен резултат, то в хладилниците на мнозинството от българските граждани нещата изглеждат още по-апокалиптично.

На дискусията ще се обсъди ще има ли мнозинство, което да приеме актуализацията на бюджета? Колко души ще останат зад борда, докато правителственият кораб се опитва да оцелее в продължаващите бури? Каква актуализация изобщо ще бъде приета и чии интереси ще бъдат защитени? Кои хора ще бъдат подкрепени с този нов бюджет - мнозинството, което има тази нужда, или ограничено малцинство?

Ще успее ли това да се случи в необходимия срок, така че увеличението на пенсиите, а и другите социални мерки, да се случи както беше обещано от 1 юли?

За да чуете оценката на социално ангажирани хора и организации относно всички тези въпроси, предложената актуализация на бюджета и работещи алтернативи за подкрепа на хората, заповядайте днес (12 юни) от 14:00 ч. в литературен клуб "Перото“ в сградата на НДК.