От 21 до 27 юни в Кинотека на Северна Македония ще се проведе Седмицата на българското документално кино. В седемте вечери зрителите ще могат да гледат филми от новата документална вълна на българското кино, става ясно от информация на БНР.

Десетте късометражни и пълнометражни филма от селекцията са на Станислав Дончев -"Стражарите на нашата съвест", Йордан Тодоров -“Татко снима мръсни филми", Борислав Колев -"Стоичков", Андрей Паунов - "Проблемът с комарите и други истории", Светослав Стоянов -"Последните черноморски пирати", Коста Биков -"Гражданинът Кино", Тонислав Христов -"Добрият пощальон", Елдора Трайкова -"За хората и мечките", Панчо Цанков- "Есенно" и Анри Кулев "Сънувам музика".

Гости на кино-програмата, с които публиката ще има възможност да разговаря след прожекциите, ще са продуцентът Мартичка Божилова, сценаристът Петя Александрова и кинокритикът и киноисторик Росен Спасов. Събитието е осъществено с подкрепата на Българския културно-информационен център в Скопие и Българска национална филмотека.