Антон Сираков, РВО - Илиана Беновска "Беновска пита – Радио К2“, 10. 9. 2022 г.

Могат ли "Русофили за възраждане на отечеството“ да управляват България?

"Русофилите в България – искат, но и могат ли да управляват?“, попита водещата Илиана Беновска. Антон Сираков уточни, че той всъщност е председател на ПП "Нова сила“, която на изборите се явява заедно с РСВ. Той беше категоричен: "Питате можем ли? Можем разбира се! Повече от всички други! Защото двете организации притежават най-добрия професионален екип във всички области!“. Водещата отвърна: "Докажете!“. Събеседникът ѝ отговори, че ще го докажат, когато дойдат на власт. Той призова слушателите и зрителите да помислят, ако бяха избрали на предишните избори русофилите, коя от кризите щеше да съществува днес! Защото хората в РВО са се доказали в професиите си, а не разчитат да се хранят от политиката.

Освен това самото име на политическата организация показва кой избираме, като политически съюзник, за да защитава интересите на България, а той е най-подходящият! Сираков заяви: "Сега се говори за криза с изкопаемите горива, с които все още си служим, да не говорим за глупостите на тези, които говорят за въглероден отпечатък и които в крайна сметка искат да поставят на колене тези, които добиват най-много въглеводороди – ами нямаше да я имаме!

Защото, ако ние доминирахме правителството или поне давахме тон в ръководните органи на страната, бързам да кажа, че според Конституцията ръководен орган трябва да е парламентът, а не правителството, та ако парламентарното мнозинство беше повлияно от нас, в момента щяхме да имаме и електрически ток, и изкопаеми горива на цени, за които сега не можем и да мечтаем!

Да не говорим за сигурност! Тогава щяхме да имаме наистина боеспособна армия! Нито една криза нямаше да съществува, ако политиката на България беше повлиявана от нас!“.

"Ние не сме били на власт, за разлика от останалите ни опоненти, които сега се напъват да докажат, че ако отново дойдат на власт, ще направят чудеса! Ами защо не ги направихте, когато бяхте на власт? С личните ни качества и идеите ни се предполага, че ние бихме се оправили най-добре с властта!“, категоричен бе Сираков.

Сделката за закупуване на американски изтребители F-16.

Антон Сираков припомни, че страната ни в годините преди 1989 г, е получавала въоръжение, за което не е плащала почти нищо и е имала силни отбранителни способности.  Той беше категоричен:  "Говоря за руски ракети, защото не съм видял американски! Видях американски обещания за тенекиени самолети, които засега си остават само рисунки, а ние платихме за тях милиарди предварително! Което не е търговска практика, а ограбване!“.

Ограбването на златния резерв.

Сираков заяви: "Имахме златен резерв, който наши и чужди предатели ограбиха! Заличихме мавзолея. Малцина българи знаят, че мавзолеят, освен да съхранява, нека да го кажем мумията на Георги Димитров, съхраняваше в подземията си и златото на България и беше свързан с тунел с централното управление на БНБ, който институт сега служи само за помещения за преобличане на гвардейците на президентството! Това е жалко, но и страшно!“.

Кой е Антон Сираков.

"Харесва ми тази увереност, която имате, защото, макар политиците винаги да се правят на много скромни, трябва да има и водачески дух! Какво трябва да знаят хората за Вас, г-н Сираков, за да гласуват за Вас? И в кои райони сте?“, попита Беновска. Антон Сираков отговори, че е водач на листата в 23 МИР София и последен в листата в Кюстендил. "Направих този избор първо за да покажа, че всички останали са добри поне колкото мен в тази листа и второ, че ние не се борим за лично забогатяване, оцеляване, проспериране! Борим се за идеи, за нас идеите са важни! И недоволствам, когато хора, самоназначили се за демократи, не говорят за идеи, а говорят за собственото си оцеляване, какви постове могат да заемат, а идеите ми ги нямат никакви!“, категоричен бе Сираков.

Сираков разказа за себе си: "Аз съм един 70 годишен адвокат, който все още не се е предал в нито едно отношение и не смята да се предаде в близко бъдеще! Предпочитам за мен да говорят тези, които ме познават, а не аз самия! Иначе бих могъл и да се самопохваля, но не съм нито Бойко Борисов, нито харвардските мошеници! Освен това все още вярвам, аз съм и националист, че българите трябва да си спомнят за юпитата на така наречения цар!

Които бяха много успешни в своите области извън България, понеже не можем да го проверим, и остава въпросът, след като са толкова успешни, а под успешни те разбират материалното благоденствие, а не личните качества! Никой не казва – толкова са ми широки раменете, толкова ми е могъщ интелектът! А казват – аз имам. Ами като го имаш там – защо идваш тук на една скромна заплата? Отговорът би трябвало да бъде – защото тук ми е обещано от колонизаторите на България да открадна много повече, отколкото там съм спечелил!“.

Подаръците.

Водещата подари на госта си тениската на предаването с думите: "Като споменахте харвардските, аз няма да добавя определението, което Вие предложихте, защото ще Ви подаря нашата тениска, с което ние си правим една дружешка шега с тях! Отдолу пише, не на руски, а на английски – just kidding, което означава – просто се шегувам!“. Беновска подари на госта и Конституцията.

Антон Сираков подари на Беновска книгата "Русия и светът“ с думите: "С Русия имаме общи интереси, затова смятам, че трябва да предпочетем Русия като външнополитически съюзник! А не "тройката на злото“ или конкретно повлияна от Америка, която е колонизатор на България!“.

Управлението на ПП.

Антон Сираков заяви: "Не искам да ставам нарушител на добрия тон, няма да кажа пак "Харварсдки мошеници“, но не мога да разбера как да се определят по друг начин хора, които лъжат от самото начало, включително нарушавайки и НК! Които би трябвало не да заемат министерски постове, а да търкат затворническите нарове! Защото съставянето на документ с невярно съдържание и ползването на документ с неверно съдържание са престъпления, които би трябвало да се наказват, а не да се възнаграждават“.

 Беновска отвърна: "Като юрист да Ви припомня, че в момента правите съставомерно изказване!“. Сираков отговори: "Напълно отговарям за него! Не от името на субекта, наскоро ще изпратя едно писъмце, което би трябвало да покаже същината и на така наречения главен прокурор на републиката, който се ослушва за тези неща!

Както се ослуша и за хулиганското поведение на бившия министър-председател, да не говоря за неговите каруцарски изрази, но ставаше дума за наричане председателя на парламента, който и да е той, недостоен, разбирам, но не можеш да наречеш председателя на законодателния орган на страната "проста кърджалийска вагина“!“.

Беновска отвърна: "Не я е нарекъл "кърджалийска вагина“! Него го няма тук, така че да не му ставаме нито адвокат, нито обвинител!“.

Обвиненията срещу Николай Малинов за шпионаж в полза на Русия.

 "Знаете, че Русия не е от любимите теми на сегашните политици, а вашият партньор от РВО Николай Малинов, който получи орден от президента Путин, е подложен на доста сериозен юридически натиск, даже дела се водят срещи него!“, припомни Беновска. Антон Сираков отговори, че това е злонамерен юридически натиск, който не е издържан в правно отношение. За щастие обаче не са успели да уплашат Малинов с това шпионско дело. "Факт е, че Малинов участва в изборите, не се е предал, не се е скрил, както правят мнозина други, заплашени с далеч по-малки санкции!“, категоричен бе той.

"Малинов води доста последователно своите дела, където го обвиняват в руски шпионаж. Доколкото знам този "шпионин“ често е обект на предавания по най-големите руски медии, така че аз не виждам тук, ако той шпионин – не би ли трябвало да се крие?“, попита Беновска. Сираков отговори, че Малинов не само не се крие, но и дори е приеман от Путин, което означава, че руският президент го цени!

Изгонването на руски дипломати от страната ни.

Антон Сираков заяви, че гоненето на руски дипломати от България е голяма грешка. Той каза, че много българи са се обърнали към политическото им ръководство за съдействие, защото не могат да си изкарат визи за Русия. Сираков даде за пример Унгария, която не е по-голяма от България, но има национално достойнство и защитава националните си интереси. "Затова и унгарците си го обичат и го избират Орбан. Мнозина не знаят, но той започна като кадър на "Отворено общество“, но много бързо ги разбира какви са и става това, което е сега – достоен за подражание пример!

Сбърканата система на здравеопазване в България.

Сираков заяви: "Какво означава НЗОК? Институт, който събира вноските за здраве на българите и които вноски би трябвало да послужат утре за лекуване на същите тези българи! Само че някои други ги обират за други цели и след това гласуват в парламента – вие събрахте да речем 10 лева за вашето здраве, но ние вземаме 8 лева от тях и гласуваме 2 лева, пък докъдето стигнат! Те не стигат до никъде!“.

С кого ще се коалират в следващия парламент РВО?

Беновска попита с кого ще се коалират от РВО, ако влязат в парламента. Антон Сираков отговори, че не иска да използва амортизирани клишета, но в програмата на "Нова сила“ е записано, че гледат кой какво върши, а не кой какво представлява, а най-малко кой какво декларира.  Водещата припомни, че "Възраждане“ са с доста силен руски уклон. Сираков отговори: "Ако "Възраждане“ претворява на дело идеите, които декларира, те биха били един чудесен партньор! Ако продължава да гласува заедно с ДПС – не е партньор въобще! Достатъчно ясно ли отговорих?“. Водещата отвърна, че Костадинов в момента не е в студиото, за да го обори. Гостът ѝ отвърна, че само е споменал един бегъл факт, който има значение.

Защо хората да гласуват за РВО?

Водещата попита защо хората да гласуват за РВО. Събеседникът ѝ отговори: "Защото гласуват за себе си, за собственото си добро! Ние не го искаме за нас. Колкото и да звучи патетично, то е вярно! Искаме го за България, защото за нас България е над всичко! Но не като колония, безправна!

Ние не искаме да станем във властта едни дежурни телефонисти, които да слушат какво им нареждат от Брюксел или Вашингтон! Искаме България да провежда политика, от която интерес имат българите!“. Така завърши разговорът между Антон Сираков и Илиана Беновска "Беновска пита – Радио К2“ на 10.09.2022 г.