През нощта ще преобладава ясно време. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София - около 9°.

Утре ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 21°. Това съобщи за Агенця "Фокус" дежурният синоптик в НИМХ Красимир Стоев.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимални температури: 20°-22°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен, по билата и временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 9°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

През следващите три дни вече главно от североизток, ще прониква хладен въздух, дневните температури ще продължат да се понижават - в петък и събота максималните в по-голямата част от страната ще са под 20°. Ще се понижат и нощните температури и минималните към събота ще са между 4° и 9°, по Черноморието 12°-14°. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над планинските и източните райони в четвъртък, но само на отделни места там е възможно да превали слаб дъжд. В петък главно над източната половина от страната ще има значителна ниска облачност или мъгла, които в отделни райони ще се задържат по-дълго. На запад и в планините ще бъде предимно слънчево.