През нощта облачността ще се вплътнява и до сутринта на места в Северозападна България ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен. Това каза за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ Боряна Маркова.

Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 4°. Утре ще е предимно облачно. От запад на изток ще има валежи от дъжд, като до края на деня дъжд ще завали и в крайните югоизточни райони. По-значителни количества ще има главно в централните северни райони. До вечерта вятърът ще се обърне от север-североизток, в Източна България ще е предимно умерен. С него ще започне да  нахлува хладен въздух и максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 10°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. След обяд в северните райони ще завали дъжд, който до края на деня ще обхване и Южното Черноморие. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който постепенно ще се ориентира от север-североизток и ще се усили. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода ще е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините времето ще е облачно и дъждовно, над 1200 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра - около 2°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

ВРЕМЕТО НА 12.11.2022, 13.11.2022 и 14.11.2022               

В събота ще бъде предимно облачно. На места все още ще има и валежи, предимно слаби. Вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България до умерен. Температурите ще останат без съществена промяна. В неделя ще е без валежи, облачността ще се разкъсва и ще намалява; по поречието на Дунав ще бъде мъгливо. Вятърът ще отслабне и ще стихне. В началото на следващата седмица вероятността за валежи е малка, но в равнинната част от страната ще има значителна ниска облачност или мъгла, от които е възможно да преръмява. Със слаб вятър от източната четвърт дневните температури ще се понижат.