През нощта облачността и над Източна България ще намалее и над страната ще бъде ясно. Вятърът ще отслабне и в много райони и ще стихне. Сутринта ще е студено с минимални температури между 1° и 6° , на отделни места в котловините и под 0°, в София 1°-2°. Това съобщи за Агенция "Фокус" Красимир Стоев, дежурен синоптик в НИМХ.

Утре ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места в котловините ще се образува мъгла. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София - около 17°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максимални температури: 13°-15°. Температурата на морската вода е 17° и 18°. Вълнението на морето след обяд ще отслабне до 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който след обяд временно ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра 4°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за октомври.

ВРЕМЕТО НА 22.10.2022, 23.10.2022 и 24.10.2022               

В събота сутринта в равнинната част от страната ще е все още доста хладно, на отделни места в котловините мъгливо, но през деня със слаб до умерен югозападен вятър ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни. Ще бъде с разкъсана висока и средна облачност, по-значителна над Северна, а в неделя, когато вятърът за кратко ще бъде от северозапад - над Източна България. В понеделник ще бъде предимно слънчево с преобладаващи дневни температури между 18° и 23° и минимални между 7° и 12°. В отделни котловини, главно в Югозападна България, сутринта ще има мъгла или ниска облачност.