През нощта северозападният вятър в цялата страна ще отслабне, на места в котловините и ще стихне. Облачността и над източните райони и навсякъде ще намалее ще бъде предимно ясно.

Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, по-високи по Черноморието; в София - около 4°. Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от южната четвърт и дневните температури ще се повишат; преобладаващите максимални ще бъдат между 18° и 23°, в София около 18°. Късно след обяд от северозапад ще започне ново заоблачаване, а в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

През нощта срещу вторник ще е ветровито и на места от северозапад на югоизток ще превали дъжд.

Над планините ще е предимно слънчево. Късно след пладне над масивите в Западна България облачността ще се започне да се увеличава. Ще духа силен вятър от запад-югозапад, който към края на деня ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максимални температури: 20°-23°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 11 мин. и залязва в 19 ч. и 28 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 17 мин. Луната в София изгрява в 0 ч. и 12 мин. и ще залязва в 16 ч. и 30 мин. Фаза на луната: един ден след последна четвърт.