През нощта облачността над страната ще бъде разкъсана, над много райони значителна, но без валеж. В Източна България ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°.  Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик на НИМХ  Христо Христов.

Утре облачността от запад ще започне да се увеличава и към края на деня на отделни места, главно в Северозападна България ще превали слаб дъжд. Преди обяд на места в равнините ще има и ниска облачност, която след обяд в Източна България ще се разкъса. Ще духа предимно умерен южен вятър, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина - слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца. 

Над Черноморието ще има значителна ниска облачност, която след обяд ще се разкъса. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са 9°-10°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно, но почти без валеж. Ще духа слаб и умерен югозападен вятър, който постепенно ще се усилва и вечерта вече ще бъде силен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 1°.

През следващите дни ще бъде доста ветровито; от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите чувствително ще се повишат, особено в Източна България и районите, разположени близо до северните склонове на планините, където минималните ще са около и над 10°, а дневните ще достигат 17°-18°. Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но по-често ще преобладава облачно време. На отделни места, главно в южните и планинските райони, ще има слаби валежи от дъжд.