Лидерът на "Има такъв народ“ Слави Трифонов излезе с остро обръщение към македонците, по повод зачестилите нападения над български културни клубове в Северна Македония. 

"Колкото и да палите и да стреляте, няма да промените факта, че сте българи и рано или късно ще разберете смисъла на думата “смирение", написа той във Фейсбук профила си. 

Трифонов се възмути: "Днес се откри български културно-информационен център в Скопие. Гледах по телевизията, имаше толкова полиция, все едно очакваха да дойде възкръсналият Пабло Ескобар. А то някаква стаичка, в която няма нищо, но се казва Български културно-информационен център“. 

Той се обърна към македонците: "И какво ви притеснява толкова, бе хора? Какво ви притеснява от тия малки стаички, които носят името Борис Трети, Ванче Михайлов или Български културно-информационен център? Кое ви плаши толкова, че ги палите тия стаички, стреляте по тях и скоро очаквам да започнете да ги взривявате“. И допълни: "Ааа, колко съм задръстен - плаши ви и ви дразни това, че са български. Защо, бе хора? Нали българският парламент, от който зависеше старта за преговорите за влизането ви в Европейски съюз, в крайна сметка ви пусна. Нямате причина да ни мразите. Имате причина да сте ни благодарни, но вие не сте. И честно казано, докато не запишете българите в Конституцията си, не заслужавате никакви преговори с Европейския съюз“.  

Към публикацията си в социалната мрежа Трифонов сподели и "една българска песен от многообразието на българския фолклор, която пея с огромна любов“.