Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и министърът на транспорта на Казахстан Марат Карабаев проведоха онлайн среща, на която беше обсъдено развитието на транспортните връзки между двете страни. Участие в срещата взеха и заместник-министрите на транспорта и съобщенията Анна Натова и Димитър Недялков.

Българската страна подчерта, че българските пристанища разполагат със свободен капацитет и възможности за увеличаване на товарооборота между България и Казахстан. При нарастване на стокооборота, пристанищата във Варна и Бургас имат възможност да приемат идващите през Черно море товари от Казахстан. Двамата министри бяха единодушни, че е наличен потенциал за развитие на транспортната свързаност между Азия и Европа. Дискутирано беше и подписването на меморандум за разбирателство за по-добра транспортна и логистична свързаност между страните.

Представителите на българското министерство отправиха покана да бъде организирана визита на компании от Казахстан в двете ни черноморски пристанища, за да се запознаят на място с техните възможности и капацитет.