Към момента движението по основните направления за придвижване към столицата и другите големи градове е интензивно. Засилен е трафикът в района на Симитли-Железница, ситуираните там екипи на Пътна полиция подпомагат изтеглянето на превозните средства, информира пресцентърът на МВР.

На път I-1, в района на Владая, е въведено реверсивно движение с отворени две платна за улеснение на влизащите в София.

До 3 януари е създадена организация за разполагане на допълнителни екипи на входовете и на изходите на големите градове с оглед подпомагане на движението в дните с интензивен трафик. Продължава прилагането на т.нар. линеен подход и нарушителите ще бъдат извеждани от пътния поток. При контрола основно ще се следи за извършване на неправилни маневри, за движение в лентата за принудително аварийно спиране на магистралите.

Освен че полицаите ще улесняват движението на моторни превозни средства, продължава и специализираната операция за спазване на Закона за движението по пътищата, чийто акцент е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.