Четиримата трафиканти, задържани в гр. Димово с 24-има нелегални мигранти, остават в ареста, информират от Районната прокуратура във Видин.

Районният съд - Белоградчик уважи искането на Районна прокуратура – Видин, Териториално отделение – Белоградчик,  за определяне на мярка за неотклонение  "задържане под стража" на четирима трафиканти на мигранти.

Те бяха задържани около 05,00 ч. на 19.02.2023 г. в гр. Димово, област Видин, докато превозват 24-ма незаконно влезли в страната афганистански граждани. При проверка от служители на Главна дирекция "Гранична полиция" е установено, че чужденците били превозвани в товарен автомобил, не предназначен за превоз на хора и подсигурен с две пилотиращи коли.

 Четиримата бяха привлечени в качеството на обвиняеми по чл. 281, ал. 2, т. 1, т. 3, и т. 5, вр. ал. 1 от НК. и задържани за срок до 72 часа по Закона за МВР. Районна прокуратура – Видин поиска от съда определяне на най-тежката мярка за неотклонение, предвид събраните доказателства, високата обществена опасност на деянието и възможността да извършат друго престъпление и да се укрият.

Районният съд - Белоградчик прие изцяло на обвинението и остави в ареста всеки един от обвиняемите.