"Има такъв народ" вчера не подкрепи Рая Назарян за председател на парламента, но днес го направи, защото чакахме господин Трифонов, който обяви официално, че ние няма да подкрепим нито първия мандат на ГЕРБ, нито втория мандат на ДПС. Искаме третия мандат, за да направим експертен кабинет“.

Това заяви  Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

"Понеже сме си направили тайминг на действията, сега дойде времето. Вчера преди това изявлението нямаше никаква логика. Освен това Бойко Борисов по неговия типичен начин каза, че ако не се подкрепи Рая Назарян, щели да прекратят преговорите. Това нас какво ни интересува? Те не могат да поставят ултиматум", заяви още той.

"Имаме си тайминг и си действаме така, както смятаме за правилно. Имам си последователност в действията. Дълго време всякакви социолози бяха убедени, че "Има такъв народ“ ще подкрепи мандата на ГЕРБ. Ние се забавлявахме дълго с тези врачки, които обясняваха ние какво мислим и ние какво ще направим. Много е хубаво някой да ти обяснява какво ти е в главата", посочи Тошко Йорданов в ефира на bTV.

"Когато дойде моментът, господин Трифонов написа какво ще направи "Има такъв народ". Президентът няма как да започне да раздава мандатите при блокирал парламент, който не може да си избере председател", каза още той и допълни, че партията му е гласувала за Рая Назаря, за да могат да предложат правителство с третия мандат, въпреки че нямат гаранция президентът Румен Радев да го връчи на тях.

"Ако партиите подкрепят експертния кабинет на ИТН, няма да ходим на избори. Ако не го подкрепят, ще ходим на избори. Така се отваря възможността обаче да се случи едното или другото", коментира Тошко Йорданов.

"Правим това, което смятаме за правилно. Не сме давали подкрепа, а отпушихме работата на парламента", категоричен беше той.

По думите му за ескпертния си кабинет ще търсят министри и от другите партии, като проведат разговор с всички.

"Във всички партии има достатъчно добри експерти. Премиерът трябва да е добър мениджър", коментира Тошко Йорданов.

Според него за мястото на Калин Стоянов като министър на вътрешните работи може да се намери по-добър експерт.

Депутатът от "Има такъв народ" влезе в конкретика и посочи, че трябва да бъдат свалени цените на хранителните стоки.

"В големите хранителни вериги има картел, няма обяснение защо в България храните са с 50% по-скъпи от тези в магазините в Италия", коментира той.

Като други приоритети Тошко Йорданов посочи цените на електроенергията, образованието и правосъдието.