Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов пусна пред журналисти запис от телефон разговор на министъра на спорта в оставка Радостин Василев с депутата Христинка Иванова. Това стана на извънредна пресконференция в националния пресклуб на БТА в София.

По-рано днес Василев и петима депутати от ИТН обявиха, че напускат партията и парламентарната група. Йорданов заяви, че Иванова не е на пресконференцията на тези хора, но е присъствала на "всички завери“, които са правени. "Отказвайки да отиде там, мутрата Радостин Василев й се обажда“, обясни той.

След като Иванова отказва да се присъедини към Василев и петимата депутати, той й казва, че очаква тя да си подаде молбата за напускане на Народното събрание, предаде БТА.

Председателят на парламентарната група ИТН Тошко Йорданов заяви, че записът ще бъде изпратен на министъра на вътрешните работи и на прокуратурата. Той се обърна към Иванова с думите: "Г-жо Иванова, заплашвал ли Ви е Радостин и друг път. Само "да" или "не"?“. Иванова отговори: "Да“.

По думите на Йорданов и на депутата от ИТН Станислав Балабанов днес е хубав ден, защото такива хора като Радостин Василев напускат партията. Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели, каза Балабанов по повод шестимата от ИТН, които обявиха, че се оттеглят от партията.

Изявление в 18:30 ч. в парламента даде и премиерът Кирил Петков, който е и съпредседател на "Продължаваме Промяната". По думите му в това Народно събрание ще има мнозинство, което казва "не“ на мафията.