"Други държави са минавали през това и са отивали към президентска република точно поради същите причини, в които в момента и ние сме в политическа безпътица“. Това каза в ефира на NOVA Тошко Йорданов от "Има такъв народ“.

Партията на Слави Трифонов не успя да влезе в 48-ото Народно събрание, след като в 46-ото беше първа политическа сила. В края на август тази година Трифонов обяви, че ще инициира референдум за президентска република.

Според Йорданов служебното правителство, което се назначава от президента, не може да се сравни с президентска република. "То трябва да бъде одобрено то парламент, а не просто бъде назначено, без никакъв филтър, така че не е хубаво да се прави това сравнение“, уточни той.

По думите му в момента в Народното събрание се наблюдават ",унизителни сцени“.

"Забележете, и "Продължаваме промяната“, и БСП нямат нищо против кабинет на малцинството, подкрепено от ГЕРБ и от ДПС. Спомням си, когато ние имахме възможност да излъчим правителство на малцинството, нито веднъж не си позволихме да искаме глас от ГЕРБ или ДПС. Дори не сме образували подобно изречение, а бяхме обвинявани, че е възможно… Това е лицемерие на квадрат“, коментира Тошко Йорданов.