Правят се опити парламентът да бъде преместен отново в другата сграда. Това обяви депутатът от ИТН Тошко Йорданов на брифинг в парламента, предаде репортер на "Фокус".

"Има две предвидени щуротии, които искам да спра. Едното е идеята на ГЕРБ да се премести Народното събрание в Партийния дом, където вече се изхарчиха около 40 млн. до момента. Едното е отвратителното предложение на фирмите, които са отремонтирали сградата, да бъдат индексирани със задна дата 4,5 млн. лева. Излиза с номера, че има наредба на Министерския съвет, която обаче е препоръчителна, а не задължителна", каза Йорданов и посочи, че другият проект, който според него е задвижен от администрацията и е още от времето, когато Цецка Цачева бе председател на парламента, е за озвучителна система, два огромни екрана и видеокамери, за да може всеки депутат да говори от място, за което са отделени 2 млн. и половина. "Цялата тази щуротия да се говори от място за 240 депутата, защото в ЕП така говорят, но ние не сме хиляда човека в залата", уточни още той.

Според него е безумно общо 7 млн. лева да бъдат изхарчат за такива щуротии, като е ясно, че ще има комисионна и даде за пример концерт на стадион "Васил Левски", който е струвал около 1 млн. лева и е имало 70 хиляди души.