"Всички сме с еднаква тежест като партии в парламента, никой не може да поставя ултиматуми", заяви зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов от трибуната на НС, предаде репортер на "Фокус". Той поиска експертно правителство, което не е доминирано от една политическа сила. 

Във вчерашния ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че шансовете за кабинет силно намаляват. И постави условие - да се гласува за кандидата на ГЕРБ Рая Назарян за председател на парламента, за да продължат изобщо разговорите по възможната управленска формула.

"Повечето от вас бяха в 49-ото НС и положиха клетва, но погазваха Конституцията и законите и се ръководиха само от собствените си интереси, затова сме в тази ситуация. Хората изпитват единствено и само отвращение и срам", каза Йорданов.

По думите му е време да се върне здравият разум. "След края на изборите ще бъде все по-трудна задачата. Почти е невъзможно да се върне здравият разум там, където почти го няма.  Здравият разум говори, че управление, основано на сглобки, е по-добре да бъде свалено, защото не води до нищо добро", допълни Йорданов.