Тази година се радвахме на дълга и топла есен, което позволи отоплителния сезон да започне с 28 дни по-късно в сравнение с 2021 г., съобщават от "Топлофикация-София". Тенденцията за по-топло време продължи и през ноември, което допринесе за 21% намаление на доставената топлинна енергия спрямо ноември миналата година. По данни на НИМХ, отчетената средно месечната температура за м. ноември тази година е 8.1 градуса, спрямо 6,8 градуса през 2021 г., т.е. през 2022 г. тя е била с 1,3 градуса по-висока. Въпреки по-благоприятните метеорологични фактори, припомняме, че цената на топлинната енергия беше повишена от 1 юли с решение на КЕВР с 40% спрямо миналия отоплителен сезон. Това увеличение се компенсира частично от намаленото ДДС на 9%, но все пак то оказва влияние върху месечните сметки. Анализът показва, че близо 55% от битовите потребители ще получат фактура за ноември на стойност до 100 лв. За почти 21% от абонатите стойността ще е между 100 и 150 лв., а за 2,9% сметките са на стойност над 300 лв.

Ноемврийските фактури са достъпни онлайн на toplo.bg., в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти.

Припомняме на нашите клиенти, че в предстоящите празнични дни е важно да управляват разумно своето потребление. За постигане на по-висока ефективност и оптимизиране на разходите, без да се нарушава топлинния комфорт в домовете, експертите на "Топлофикация София“ припомнят препоръките за разумно управление на топлоенергията. Полезни съвети може да разгледат в YouTube канала на Дружеството: https://www.youtube.com/watch?v=BjsO-4bYbUQ

Подробна информация за индивидуалното потребление абонатите могат да видят на 2-ра страница в съобщението към месечната фактура. Там е поместен и сравнителният анализ с предходния отоплителен сезон. Актуална информация за произведената топлинна енергия се публикува ежемесечно и на страницата на Дружеството www.toplo.bg.

 

За допълнителна информация и при възникнали въпроси клиентите може да се свържат с нас на https://www.facebook.com/www.toplo.bg и на телефон 0 700 11 111.