През 2021 г., емблематичната теснолинейка Септември-Добринище е регистрирала ръст от 112% в броя на пътниците в сравнение със същия период преди пандемията, а през тази година – увеличение от 142%. Данните за приходите от теснолинейката за този период са се увеличили над 3 пъти, отчитат от Български Държавни Железници*.

Нарастващият интерес към теснолинейката сред българските и чуждестранни пътници се дължи на обновения "Вагон за отдих на Пиринско“. Проектът по реновирането на теснолинейката стартира през лятото на 2021 г. като част от дългосрочната кампания "Навън с Пиринско“, с която водещата марка бира у нас цели да популяризира освежаващите моменти на открито и връзката с природата, както и да допринесе за икономическото, социално и туристически развитие в региона.



Това лято Пиринско отново си партнира с Български държавни железници, за да предостави на местните жители и на туристите възможност да пътуват и да си почиват в една по-комфортна и приятна среда, както и да откриват нови природни маршрути в България.

През август и септември, пътниците в теснолинейката Септември – Добринище ще могат да изживеят едно незабравимо пътуване в новия панорамен бар "Пиринско“, където да се насладят на леденостудена бира и да прочетат специалното издание на "Вести от планината“ – единственият по рода си вестник, създаден с цел да популяризира Пирин планина, характерните за региона животни и растения, местните навици и обичаи и др.