Експертите на ПП и ДБ разработват много подробна програма, която ще публикуваме. Диалог с ГЕРБ във формат с Борисов не е възможен. Това каза за NOVA Йордан Терзийски от "Продължаваме Промяната".

По думите му Александър Дунчев се бори всеотдайно за каузите си, но в политиката се правят и компромиси и стъпки назад, а не се работи с ултиматуми. "Изисква се много смелост да застанеш срещу приятелите си, а той е твърде емоционален. В парламента можеше да реализира своите каузи макар и като втори в листите. Дунчев е решил да продължи своето развитие извън листите  на ПП. Всеки в нашата партия има свобода да изказва своето мнение", посочи той. 

"Не може да използваме инфлацията като инструменти за предизборно говорене. Тя е зависима от енергийната криза, но ние се справихме с много от предизвикателствата. Предложихме да има нов бюджет, нови мерки са необходими само при съставяне на стабилно мнозинство. В регионалното развитие промяната тепърва предстои. Много от въпросите остават нерешени, но имаше начални стъпки, като парите за общините. Трябва да се развържат казусите на автомагистралите, Северна България трябва да настигне Южна", подчерта Терзийски. И допълни, че "Българските земеделци" подкрепят ПП независимо дали ще са в коалиция.

Според него това, че Петя Аврамова няма да е в листите на ГЕРБ е интересно и трябва да получи отговор. "Дали започват да се отказват от свои бивши министри или осъзнават, че корабът им потъва и започват да се спасяват", отбеляза той.