Целта на бизнес семинара "Първи стъпки в бизнеса“ е да помогнем на млади хора до 35-годишна възраст, които стартират и развиват вече съществуват бизнес. Има много предимства в това да стартираш бизнес в България и да го развиеш. Това каза предприемачът Темелко Дечев в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Семинарът събира опитни предприемачи, бизнес лидери и млади хора на 20 май в Икономически университет – Варна. Събитието се организира съвместно с Международна младежка камара Варна и ще се проведе на 20 май от 10.00 ч. в зала 128 на Икономическия университет. Лекторите на бизнес семинара "Първи стъпки в бизнеса“ ще говорят по теми, свързани с маркетинг, продажби, валидиране на бизнес идея, развитие на бизнес идеята, организация на работата в дадена фирма, личностно развитие, мотивация, HR мениджмънт. 

"Нашата работа е да напаснем презентациите и лекциите, които ще изнесем, също и Q&A сесиите, които ще има всеки един от нас, по възможно най-добрия начин, за да можем да сме полезни на максимално голям спектър от аудиторията“, обясни Темелко Дечев. 

По думите му малкият и среден бизнес в България имат проблеми основно с продажбите и маркетинга. "Това са нещата, за които България и българската икономика има много, много какво да учи. България има фантастични кадри в инженерни науки, машиностроене, производство, ІТ сектора и тези неща трябва да бъдат монетизирани, развити и продавани на чужди пазари. Да стартираш в България е много умно, много правилно и е по-лесно, отколкото на Запад. Това е добра писта, за да стартираш, валидираш, развиеш, да направиш оборот, да имаш качествени хора, екип зад гърба си, да плащаш хубави заплати. Трябва да си уверен в това, което правиш локално, за да го изнесеш навън“, заяви предприемачът.