Театрална къща "Мариета и Марионета“ празнува 30 години на сцена Всичко започна през далечната 1992 година и ето вече 30 години ние продължаваме да радваме нашата публика. Вълнуващо е как успяхме толкова години да развиваме нашето любимо изкуство – театър за деца“, заяви основателката на театрална къща "Мариета и Марионета“ Мариета Ангелова за Радио "Фокус".

"Децата са тези, които ни зареждат с изключителна енергия и ни дават смисъл ние да продължим да се развиваме“, добави Ангелова. Със спектаклите си те се стремят да предадат на публиката си послания и поуки, а всички пресъздаден народни приказки се пречупват през призмата на новото време, но запазват и автентичността си.

Театрална къща е реализирала и още една своя мечта – Международен фестивал за куклен и площаден театър " Арлекино и Марионета“, който се провежда в град Созопол и се радва на голям интерес. На сцената се изявяват и много чуждестранни актьори.

Театралната къща успешно успява да бъде модерна и в крак с времето. Успешно лансира и своето присъствие в социалните мрежи. Мариета Ангелова изрази надежда, че скоро в България ще се намери по-голямо финансиране за театралното изкуство.

Габриела ГЕОРГИЕВА