Няма никакви резултати. Учудвам се на вашите колеги, които екстраполират екстраполират екзитпола върху евентуални мандати. Това каза Татяна Дончева от коалиция "Левицата" след края на изборния ден, предаде репортер на "Фокус". 

"Левицата беше създадена, за да може да даде възможност на левите хора в България да гласуват и да има избор. Дали това са резултатите, или не, ще установим, когато излязат официалните данни", каза тя.

От коалиция "Левицата" заявиха, че ще изчакат официалните данни.

"Ние плануваме да продължим напред. Вие имате възможност да видите, че целият колектив на партията е тук с желание да продължи напред. Нека да видим резултатите. Ние сме амбициозни, но също така упорити и търпеливи", заяви Дончева.

Относно възможността да не бъдат част от 49-то НС, Дончева каза, че коалицията се появила само преди месец на политическата сцена, което не е достатъчно, за да бъде създадена силна политическа структура.

"Ние се появихме на политическа сцена преди един месец. Това е световен рекорд. Ние сме разпознаваеми лица, но става въпрос за създаване на регионална структура, за разработване на много хора", поясни тя.