"Дълбочинният разрез показва, че ние не взимаме гласове от БСП, Нинова може да си въобразява каквото иска“. Това каза в ефира на bTV Татяна Дончева, лидер на "Движение 21“, част от коалиция "Левицата“.

По-рано днес на лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви, че коалицията "Левицата“ е "гъба двойник“ и е част от план за убийството на БСП, който се е провалил.

"От всичко казано има едно вярно нещо – БСП ще бъде единствения представител на лявото в парламента. Другото е в предмета на заниманията на д-р Цеветеслава Гълъбова (психиатър)“, коментира Дончева.

За ниския резултат на "Левицата“ на вота – 2,24%, тя обвини и социолозите, които в деня на изборите са давали на коалицията 1,6% и това е демотивирало хората да гласуват за нея.

Лидерът на "Движение“ 21 припомни също, че формацията беше създадена съвсем скоро и не е имало време брандът да се наложи. Тя е категорична, че "Левицата“ ще продължи да съществува и ще се яви на местните избори на есен.

Според нея ГЕРБ и ПП-ДБ ще бъдат натиснати от "външни фактори“ да направят кабинет. "Те ще приемат онези външнополитически решения, които устройват тези, които ще поръчат тази комбинация“, допълни Дончева.