“Намираме се в една много странна обстановка - регрес в политическото доверие. 48 НС какво доказателство е за или против моето твърдение?" започна разговора Беновска. Танер Али отговори, че ДПС искат съставяне на редовно правителство, да се успокоят избирателите, пазарите и бизнеса и се опитват да бъдат диалогични, за да го осъществят.

Беновска напомни, че скоро ще станат 10 години от 19-ти януари 2013 година, когато на 8-та национална конференция на ДПС зала 3 на НДК срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган е бил възпроизведен атентат, а Танер Али тогава е получил прозвището “лачената обувка", защото е бил един от спасителите на Доган. На 19 януари 2013 година Танер Али присъства като делегат на VIII национална конференция на ДПС в НДК, при която 25-годишният Октай Енимехмедов се опитва да стреля с газов пистолет в главата на Ахмед Доган. Малко по късно Енимехмедов е неутрализиран, но е бит пред камерите на редица български медии от Танер Али и други делегат. Водещата пожела да изгледат кратко видео от момента на атентата.

Танер Али сподели, че го побиват тръпки, когато гледа тези кадри и се е изненадал. “Тази инфарктна ситуация разбуни духовете на политиката тогава и мисля, че ние, България, като член на НАТО и ЕС не трябва да допуска това да се повтори. Това е един лидер, който е докарал демокрацията в България, направил е всичко възможно тя да съществува в България" подчерта Али.

Водещата отбеляза, че до 00:30 вчера са имали заседание за изборния кодекс и какви ли не глупости са се изговорили. Али подчерта, че парламентарните хватки, които ПП и ДБ прилагат, са с идеята да забавят приемането на закона за изборите и да се възползват от машините, ако има предсрочни избори. “ДПС предлага промени в закона - машинно преброяване и машинно сканиране на крайните резултати, тоест, субективният фактор да го няма, за да имат избирателите доверие на изборния закон. Българският избирател все още не може да възприеме машинното гласуване, иска сигурност в това, което гласува и именно затова предлагаме тази система"

Беновска отбеляза, ча Карадайъ е направил новина тази седмица по повод проекта на правителството да разреши на “Лукойл" да произвежда и продава на европейска територия продукти от внесен от неевропейска територия руски нефт.

Танер Али обясни, че правителството преговаря за дерогацията, за да може България да внася руски петрол и петролни продукти като най-важното е, че още на входа преди да влязат в “Лукойл" трябва да се платят данъци и те да влязат в българския бюджет, за да може не както досега “Лукойл" да не е на печалба. Али подчерта, че точно това искат да спрат - искат да се плащат данъците в България и този петрол, който ще се преработва в България, да спре вдигането на цените, защото няма как да се преработва петрол на наша територия и нищо да не се печели от това. “Идеята е да не се вдигат цените и да няма задкулисни договори с 30 % увеличение и чрез търговци да се продава петрол на българския пазар" подчерта Али.

Али заяви, че ДПС правят всичко възможно бизнесът да работи, да има повече приходи чрез икономика, а не само със социални плащания от кредити, защото в бюджета е заложен 15 млрд дефицит за следващата година и предложенията на другите партии за вдигане на минималната заплата и пенсиите, ще докарат още минимум 5 млрд допълнително. “Ние трябва да търсим приходови източници, за да можем да отговорим на социалната политика на гражданите, които са в най-неравностойно положение и се надявам с тези закони, които ДПС внася, да успеем в тази посока" обясни Танер Али.

Водещата подари на Али червена българска ябълка, както и книгата с интервюто ѝ с Ахмед Доган от 1992 година. Али подари на предаването “Българската цивилизация" с пожелание четвъртата власт да направи така, че да няма популизъм, а истинско мислене за бъдещето на страната.