Министърът на отбраната Тодор Тагарев увери от Турция, че страната ни има все по-добро разбиране за капацитета на отбранителната индустрия със съседната страна и потенциал за сътрудничество. 

През втория ден от официалното посещение в Република Турция министърът на отбраната Тодор Тагарев проведе среща с генералния секретар на Съвета по национална сигурност Сейфулла Хаджимюфтюоглу. Двамата обмениха възгледи относно предизвикателствата пред сигурността в региона на Черно море и Балканите и обсъдиха напредъка на двустранните отношения в сферата на сигурността и отбраната. Бяха набелязани и областите с потенциал за задълбочаване на сътрудничеството като сферата на отбранителната индустрия, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Следващата среща на българската делегация беше със заместник-министъра на отбраната Селал Сами Тюфекчи и с ръководството на държавна компания АСФАТ. По време на срещата бяха представени възможностите на компаниите от холдинга, като беше изразена воля за по-активно сътрудничество с отбранителата индустрия на България, която беше оценена като важен съюзник в НАТО, добър съсед и партньор в редица сектори.