Ситуацията в сферата на сигурността е толкова сложна, че не можем да си позволим да останем в безтегловност за дълго време. Това заяви министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев пред журналисти във връзка с предстоящата процедура по избор на служебно правителство, предаде репортер на "Фокус"

Според министър Тагарев най-важното нещо в момента е по най-бързия начин да бъде сформирано служебно правителство. Той обаче, че постигнаето на споразумение за създаване на кабинет след ротацията е бил най-добрият вариант. 

"При положение че не успяха да се договорят за редовно правителство, което беше най-добрият вариант, сега поне бързо да бъде създадено служебно правителство и да си минем по всички процедури, и да търсим решение", заяви Тагарев. 

Тагарев смята, че сегашното правителство в оставка не трябва да организира предстоящите предсрочни избори: "Няма да е добър вариант, тъй като част от колегите са политически фигури, които със сигурност ще се явят на избори, и няма да е добър този вариант". 

Той бе попитан дали би заел поста на министър на отбраната в служебен кабинет или в следващо редовно правителство: "Зависи от много неща. Не е дискутирано с мен".