Има две политически сили, които са в основата на този кабиент. Всеки един министър трябва да има доверието на тези политически сили. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти във връзка с искането за неговата смяна от лидерите на ГЕРБ-СДС И ДПС, предаде репортер на "Фокус". 

"Аз съм информирал и двете политически сили, че съм готов да говоря в какъвто и да било формат", добави той.

Той обясни, че не може да разкрива подробности за това кога БТР-те ще заминат за Украйна. По думите му те "легитимна военна цел". Военният министър призова за търпение. 

"Престижно е в евроатлантическата общност да се помага на Украйна. Има някаква борба може би кой има принос за този престиж. Бих казал, че принос има кабинетът, ние работим перфектно с пълно разбиране какво означава да помагаме на Украйна", обясни министърът.

Тагарев каза, че премиерът Денков ще подаде оставка на правителството на 6 март и поради тази прична военният министър нямало да направи това преждевременно. Той каза още, че е отворен за разговори с парламентарното представени партии.

Военният министър разкри и подробности относно пакетите с военна помощ за Украйан: "Към момента сме предоставили над 7000 тона материални средства, основно боеприпаси. Това са над 140, над 150 вагона някъде помощ. Предоставили сме дестки хиляди едрокалибрени боеприпаси, милиони патрони и много други неща на Украйна".