Спрете да използвате жертвите по пътищата за извличане на политически дивиденти, призова от парламентарната трибуна депутатът от БСП Георги Свиленски, информира пресцентърът на левицата.

Той призова за незабавно свикване на съвместно заседание на вътрешна и транспортна комисия.

"Това, което започва да става в тази зала, не ми харесва. Всички партии използвате трагедия, случила се преди няколко дни, за да извличате политически дивиденти. Това, което всички състави на транспортна комисия от 2013 г. досега, сме се опитвали да не го допускаме, виждам днес с очите си как се случва", каза той.

Той призова: "Народни представители, които вчера имаха възможност в правна комисия да започнат разглеждането по тези теми, да се запознаят със законопроектите - и от ГЕРБ, и от ПП. Вчера гласувахте против тази точка да влезе в дневния ред на комисията. А днес правите декларации колко било важно. Хайде да спрем с лицемерието. Хайде да сложим темата там, където и е мястото". Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски от парламентарната трибуна.

Той отправи апел да бъде свикано незабавно съвместно заседание на Комисия по вътрешната сигурност и обществен ред и на Комисия по транспорт и пътна безопасност, на която да бъдат изслушани отговорните и институциите, които имат отношение по въпроса.

"Мястото на тази тема не е на кръгла маса, а в комисиите. Нека изслушаме отговорните и институциите, които имат отношение по въпроса, а не да правим поредната говорилня в българския парламент, от която да не произлезе нищо. Объркахте българските граждани с предложения от сутрин до вечер, хайде да съберем целия потенциал там, където му е мястото. Транспортна комисия, вътрешна комисия, регионална комисия – това са комисиите, които трябва да влязат в действие и да работят по темата. За това трябва мнозинство, не трябва политическо спекулиране. Не трябва да се използва всяка жертва на пътищата, за да се правите тук кой е по-загрижен", категоричен бе социалистът.