Хора, които в момента се намират на автомагистрала "Тракия", свидетелстват за абсолютен хаос в движението на автомобили. Причината за това е катастрофата с полицейски автомобил, за която вече ви съобщихме. Свидетели от мястото споделиха за Агенция "Фокус", че няма полиция, която да отбива движението по-отрано, така че шофьорите да не навлизат на магистралата. За да избегнат задръстването шофьори са принудени да карат в аварийната лента, при това в обратна посока. Ето какво още споделиха те, като подчертаха да се избягва участъкът и ако на някой му се наложи да пътува, да избира алтернативни маршрути.

"Няма никаква регулация на полицията, пълен хаос, колите се движат в двете посоки в едното платно, което е предпоставка за друго ПТП. Няма как да предупредим идващите. Трябва да има някаква полицията, която да регулира и да отклонява в другата част на платното. Колите отиват до произшествието, връщат се в аварийната лента. Пътуваме в посока Пловдив, но много вероятно повечето пътуващи да са за Бургас. Това не е нормално, в двете посоки да хвърчат коли и да няма грам полиция, никаква. Откакто сме тръгнали почти до Пазарджик сме няма полиция".

Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики пише за клипа, който и вие може да видите: "Споделям това видео, за да осъзнаем колко опасни може да сме самите ние в опит да си спестим 15 мин.

Това е покъртително безумие и безобразие! Всички тези хора трябва да бъдат с отнети книжки (СУМПС) незабавно!"