Наближава най-женският международен празник, а именно 8 март!

Споделяме с вас съветите на флориста Йоана Томова, доскорошен Председател на Асоциация на Флористите в България, понастоящем декоратор на събития.

Всяка година с наближаването на женския празник повечето мъже се изправят пред не леката задача да зарадват всички близки / и не дотам близки/ дами в обкръжението си.

Като започнем от мама, баба /дай Боже!/ , дъщеря, колежки, приятелки и т.н.

За да не се превръща в досадно задължение избора на цветя, ще се опитаме да ви дадем няколко съвета, за да сте уверени в избора си.

На първо място подарявайте цветя не само на 8 март. Така ще придобиете опит, какви цветя харесват жените, на които ги подарявате и влизайки в цветарски магазин няма да се чувствате като в "небрано лозе“, казва Йоана Томова пред Blagoevgrad24.bg.

Второ: открийте вашият флорист, с времето той ще научи вашите предпочитания и ще се старае всеки път да ви предлага все по-красиви и интересни букети и аранжировки.

И сега по-конкретно в телеграфен стил, за да не загубим по-младата аудитория:

-  За гаджето / съпругата : избери пъстър букет от ароматни пролетни цветя, колкото по-шарен, толкова по-добре. В една връзка не всичко е "шампанско и рози“, за това пъстротата в букета символизира пъстротата от емоции, които преживявате заедно.

-  За мама и баба : заложи на пролетни цветя в саксия. Избирайте видове, които са в начален стадии на цъфтеж, за да може цветето да разгърне целия си потенциал пред очите на получателя поне седмица-две след празника. След това може да бъде засадено в градината или на терасата и по този начин всяка година цветната градина подарена от вас ще се обогатява.

-  За дъщерите: почти всички пролетни цветя имат видове в розово, лилаво и жълто, дали ще бъдат в комбинация на трите цвята или ще изберете само един няма да сбъркате, важното е да изглежда свежо и жизнерадостно.

- За колежките: особено, ако сте в по-голям офис заложете на един вид пролетни цветя в семпла опаковка, за да няма сърдити. "Важен е жеста“ както се казва.

За да си спестите време, чакане, бързане и компромис с качеството и вида на цветята, направете поръчка няколко дни по-рано при вашият флорист и в деня на празника ще ви отнеме само минутка да си вземете готовите букети.

И не на последно място, моля ви от там от където си купувате салам, сирене и бира не си купувайте цветя! Лично на мен ми е обидно!

Цветята са емоция, отношение, уважение и обич, затова са толкова нетрайни! Всички тези чувства трябва непрекъснато да се подхранват иначе отслабват, замират и накрая изчезват. Зависи само от вас как ще задържите хората около себе си, но малките жестове не бива да оставяте на заден план, защото те правят живота ни по- цветен, емоционален и смислен!