През нощта валежите навсякъде ще спрат, от север облачността ще продължи да се разкъсва, най-късно над южните райони; над Северна България ще намалее до предимно ясно време. В сутрешните часове на места в равнините и котловините видимостта ще е намалена от мъгла.

Утре ще преобладава слънчево време, около и след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, съобщават от НИМХ.

Над планините преди обяд ще има слънчеви часове. Около и след обяд облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще превали краткотраен дъжд, над 2200 метра - сняг. Ще духа умерен, по билата - силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, над северното крайбрежие временно до слънчево. Около и след обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 18°-22°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.