През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София около 2°. Сутринта на места по поречието на Дунав и в котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Това каза за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ Мартин Славчев.

През първия ден от новата година над България ще бъде предимно слънчево. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от западната четвърт. Сравнително топло за периода с максимални температури между 11° и 16°, малко по-ниски в районите с трайна мъгла, в София - около 13°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места видимостта ще бъде намалена. Почти тихо време. Максималните температури ще бъдат 12°-14°. Температурата на морската вода е 9°-10. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северен, по високите и открити части - умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.       

Времето на  02.01.2023, 03.01.2023 и 04.01.2023               

В понеделник времето ще се задържи топло за периода и предимно слънчево. Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност, но след обяд почти навсякъде видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва до слънчево. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, максималните - между 11° и 16°. Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще се усили. Облачността ще се увеличава, вероятността за валеж е малка. В сряда по-значителна облачност ще има над източната половина от страната, а на места в Централна Северна и в Източна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще отслабне, в Източна България ще се смени със север-североизточен и за кратко ще проникне сравнително по-студен въздух. Дневните температури ще се понижат с 4°-5°.