Конференция за електронна търговия и реклама, която ще се проведе на 6 юни, цели да покаже симбиозата и единството между бранша. Трябва да бъдем единни, за да можем да го развиваме. Това каза създателят на Digital4 Network и съорганизатор на Digital4Sofia и Online Advertising Conference Любомир Атанасов в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".

Организатори на Digital4Sofia Online Advertising Conference 2024 са Digital4 и Netpeak. "Работейки и инвестирайки в този бранш в България, ние имаме и мисията да развиваме пазара. Конкурентността е по-скоро състояние на нашия мозък, отколкото реална ситуация. Решихме да обединим усилия и двете събития – Digital4Sofia и Online Advertising Conference", обясни Атанасов.

Конференцията ще се проведе в "София Тех Парк", в сграда "Джон Атанасов". Събитията ще се провеждат паралелно в три зали, като фокусът ще бъде върху електронната търговия, оптимизация на сайтовете, изкуствен интелект и развитие на бизнеса, разказа Любомир Атанасов. В експозоната ще бъдат представени различни иновативни продукти.

Оперативният бизнес мениджър от Netpeak Георги Кандев допълни, че събитието е подходящо и за начинаещи, а за експерти в сферата на дигиталния маркетинг.

Експертите от двете компании за дигитален маркетинг са поканили лектори от България и чужбина, които са специалисти в различни сегменти. "Ще имаме лектори от Хърватия, от Полша, от Ирландия, от Гърция, от Румъния, от Словакия и Словения. Сред лекторите ще има представители на Google и Microsoft. Ще имаме сегменти, които ще говорят повече за социалните мрежи. Имаме TikTok експерт, който ще говори за това как се прави ефективен бизнес там. Известни журналисти пък ще разкажат как през социалните мрежи се прави сторителинг и как това въздейства върху хората", обясни Кандев.

По думите му днес е много лесно да бъдеш предприемач, тъй като всичко се случва онлайн. "Буквално трябва да запишеш няколко курса, за да имаш едни основи на дигиталния маркетинг, да посетиш няколко конференции, за да можеш да направиш един страхотен нетуъркинг, и да създадеш хубава мрежа от контакти с най-различни бизнеси, които да ти помогнат в сферата на логистиката, разплащанията, дигиталния маркетинг“, обясни Георги Кандев.