Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Румен Тонев за убийство на съседа си - психологът Иван Владимиров -Нав.

Припомняме, че на предното заседание съдът намери молбите на наследниците на Владимиров за допустими и конституира Славка Иванова (майка на Владимиров) в качеството на частен изпълнител, както и конституира Недялко Иванов (брат на Владимиров) в качеството на частен изпълнител. Двамата частни изпълнители по делото посочиха, че нямат искания за отвод.

На 8 февруари 2023 г. вечерта около 22:30 часа бившият служител на МВР Румен Тонев застреля Владимиров пред входната врата на дома му на улица "Черковна“ в столицата. В последствие стана ясно, че двамата са имали дълъг междусъседски конфликт.

На 11 февруари 2023 г. по искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо 52-годишния Ронев, обвинен в извършването на умишлено убийство, като е прострелял Владимиров в областта на лицето със законно притежаван пистолет.

След разпоредителното дело адвокатът на Тонев - Пламен Гинов отказа да коментира какво му е разказал неговия клиент, но по думите му “той не е искал да убива".