С 50 минути по-късно от обявеното започна гледането на постоянната мярка за неотклонение на обвинените в ОПГ и контрабанда в митниците. Заради големия медиен интерес съдията попита обвиняемите Петя Банкова и Стефан Димитров дали искат да бъдат снимани. Те казаха, че не желаят и отказаха, което беше записано в протокола, предаде репортер на "Фокус".

Защитникът на Петя Банкова адв. Аделина Натева не се яви. Съпругът на Банкова Диян Тенев представи болничен лист, издаден на адвокат Натева, в който пише, че страда от вирусна инфекция. В болничния лист не е отбелязано дали адвокатът може да се яви в съдебна зала, каквото е изискването.

Адвокатът Ивайло Найденов се яви като защитник на Стефан Димитров, но Людмил Рангелов не. Според адв. Найденов не трябва да бъде даден ход на делото, защото г-жа Банкова е без защитник, както и че настоящият съдебен състав трябва да си направи отвод, заради изказване на съдия Георгиева като докладчик по делото.

И Петя Банкова, и Стефан Димитров не пожелаха да се дава ход на делото.

Като абсолютно неоснователно определиха от прокуратурата искането за отвод по делото на съдия Галя Георгиева.

След кратко заседание съдът остави без уважение искането на адв. Найденов за отвод по делото, като също го смята за неоснователно.

Съдът отложи за друга дата делото, като не се даде ход днес. На адвокат Натева е наложена глоба от 500 лв. В болничния лист не е упоменато дали има възможност да се яви в зала.

Съдът отлага делото за 16 април от 10ч.