"Обичаме българския език и литература", така са се обърнал студенти от Анкарския университет към вицепрезидента Йотова по време на посещението й в Турция, информира прессекретариатът на държавния глава.

Обичаме българския език и литература – с тези думи посрещнаха вицепрезидента Илияна Йотова студенти в катедрата по български език и литература във факултета "Език, история и география" на Анкарския университет. Около 70 студенти са избрали специалност "Български език и литература",  обучението по която е 4 години.

В разговора участваха ректорът на Анкарския университет проф. д-р Недждет Юновар, ръководството и преподаватели във факултета по език, история и география. На срещата бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на образователния обмен между българските университети и Анкарския университет. Общо беше мнението, че изучаващите български език и литература са най-добрите посланици на България в Турция.

Вицепрезидентът Йотова изтъкна растящия интерес към изучаване на български език в Турция, като даде пример с българските училища в Одрин и Истанбул.

Книги с българска поезия подари вицепрезидентът на студентите.

Ректорът получи като дар книгата "Приказка за България" на Румен Манов.