В България има предприемаческа екосистема, но не достатъчно развита. Цялата общност може да е малко по-единна. Това каза Стоян Влаховски – организатор на събитието и основател на Unicorns.bg, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

За да бъде една предприемаческа екосистема успешна, предприемачите трябва да са амбициозни, трябва да има инвеститори, които да повярват в идеите, и талантливи хора, които да ги изпълнят, изброи той. "И в трите аспекта виждам прогрес в последните години в България. Има все повече хора, които работят по стартъпи и нови фирми, които работят по нещо иновативно. Има все повече инвеститори и организации от инвеститори, които дават пари за такива проекти. Има и все повече онлайн обучения, които помагат на хората да напреднат в сфери като маркетинг, финанси, програмиране“, посочи Стоян Влаховски.

Според него условията в България за развитие на бизнес на световно ниво са добри. Данъците са едни от най-ниските в Европа, а качеството на интернет е на световно ниво, допълни той.

UnicornsBG е онлайн общество, което има за цел да събере на едно място предприемачи и стартъп основатели. В това общество младите предприемачи могат да намерят съоснователи на компаниите си, финансиране, валидиране на идеите си. Зад UnicornsBG стои екип от 13 души.

Тази вечер в 19.30 часа Стоян Влаховски организира "Startup Talks“. "Целта е да събере младите предприемачи в България, бъдещи и настоящи основатели на фирми, инвеститори, експерти в различни сфери на едно място. Фокусът на събитието е създаването на контакти между тях, защото контактите наистина променят животи“, обясни предприемачът.