Резултатът е напълно очакван. ГЕРБ, ДПС и БСП върнаха хартиените бюлетини. Не вярвам да има кой знае каква промяна на второ четене. Видна е тази коалиция на интереса. Това каза в ефира на NOVA NEWS депутатът от "Демократична България" Стоян Михалев по повод приетите на първо четене в парламента промени в Изборния кодекс.

"Мога да разбера защо БСП не гласуваха за оръжие за Украйна заради техния егоистичен интерес, който ги кара да се съревновават за едни и същи гласоподаватели с "Възраждане", но няма как да разбера как помагат на ГЕРБ и ДПС да върнат нечестния изборен процес със задраскани протоколи и фалшифицирани бюлетини, заяви Михалев.

"Те правят всичко това не защото искат други машини, а защото искат да се върне ситуацията изобщо да няма машинно гласуване. За мен това е много сериозен проблем, подчерта депутатът“ от ДБ.

"Първото нещо, което ще направим по въпроса, е да предложим да не се осъществява преброяването в секционните избирателни комисии, където ставаха големите грешки, а да има специализирани центрове за преброяване, т.нар. преброителни центрове, обяви Стоян Михалев.

"Макар да ни връщат назад с това гласуване, очевидно е, че модернизацията в България настъпва, макар и да е бавен и труден процес. Един ден политиците ще печелят изборите у нас според това как са отговорили на очакванията на избирателите си, а не според това как са фалшифицирали изборите, каза още Михалев.