На 18-и юни, събота, стотици доброволци се включиха в организирано почистване на "домашната“ планина на софиянци под наслов "Заедно за по-чиста Витоша“. Най-различни хора, на всякакви възрасти, сред които много семейства с деца и младежи участваха в кампанията и се обединиха с единствената цел да се погрижат за любимата планина. Това съобщиха организаторите.

Зоната на почистване беше в едни от най-посещаемите части на планината, както през зимата така и през лятото, в района на хижа Алеко, Меча Поляна, Черни връх, Витошко Лале и Голи Връх. Със съвместни усилия, преди времето да се развали и за да завали проливен дъжд премесен с градушка, доброволците успяха да съберат над 25 m³ разнороден отпадък.

"Много сме доволни от успешната реализация на кампанията и сме щастливи, че толкова много хора се включиха, особено децата и младежите, които със страхотен ентусиазъм обикаляха "на лов за боклуци" и бяха изключително доволни и щастливи, че правят нещо добро за планината - какво по-хубаво от това!“ споделят организаторите.